Dr. Kiss József
állatorvos

4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36. | kisvet08@gmail.com | + 36 30 464 5021

blokk címe

blokk tartalma

Odaadó állatorvosi ellátás - Őszinte segítőkészség

Több mint három évtizede foglalkozunk állatok gyógyításával.

Jól felszerelt rendelőnk Hajdúnánás szívében található, a  Bocskai u. 36. szám alatt, ahol várjuk szeretettel az alábbi rendelési időben:
 

  • Hétfőtől-péntekig: 15:30-17:30
  • Szombaton: egyeztetés alapján
  • Vasárnap: Zárva


Ha rendelési időn kívül keresne fel minket, vagy sürgős esettel kapcsolatban, hívjon minket telefonon: +36 30 464-5021

 


Személyes bemutatkozás


A budapesti Állatorvos Tudomány Egyetemet 1986-ban végeztem el. Eleinte nagyüzemi állatorvosként dolgoztam. Erre a korra ez volt jellemző, az egyetemi képzés is ez irányba készítette fel a végzős állatorvost. Érdeklődésem azonban a klinikai orvoslás irányába terelődött. Az ismeretanyag elsajátításához az egyetem több postgradualis képzését végeztem el (labordiagnosztika, röntgenológiai, ultrahang, kardiológia, stb). Rendelőmet 1991 óta üzemeltetem. 1995-ben szereztem meg a kisállat-specialista klinikus szakállatorvosi diplomámat.
Kezdettől érdekel az alternatív medicina, mely - más gondolkodás módot biztosítva - a szervezet működésének mélyebb összefüggéseire is rámutat. 1990-ben állatorvosi akupunktúra, 2008-ban állatorvosi homeopata képzettségre tettem szert. Menetközben lágylézer, kinesiotape, GUNA bioterápia, reiki, magnetoterápia, jóga tanfolyamokat végeztem.
A tudásanyag aktualizálása céljából rendszeres résztvevője vagyok a tudományos konferenciáknak.
Meggyőződésem, hogy az egészség alapja a test-lélek-tudat harmóniája, az egészségtudatos táplálkozás, kiegyensúlyozott szociális háttér, testi-lelki méregtelenítés.
HOBBY: Sport: birkózás, vízitúra, lovaglás, úszás, futás. Egyéb: magyarság őstörténete (ami a tankönyvekben nincs leírva), néprajz.

Tevékenységeink

Védőoltások


A kölyökkutyák és cicák egészségének védelmére a legjobb minőségű vakcinák állnak rendelkezésre. Oltási programunkat kutyáknál 6-7 hetesen, cicáknál 7-8 hetesen kezdjük.

Féregtelenítések


Már kölyökkorban nagyon fontos a háziállataink rendszeres féregtelenítése már kéthetes kortól. Kisállataink minél kíméletesebb gyógyszerezéséhez többféle készítményt (tabletta, paszta, stb.) illetve bőrre csepegtető oldatot kínálunk.

Mikorchip beültetés


A mikrochip beültetés során kedvence egész életén át azonosítható lesz, és azonosítóját az állat és tulajdonosa adataival együtt egy nyilvántartó rendszerbe regisztráljuk.
Ennek segítségével az elkóborolt, elveszett állatok visszakerülhetnek aggódó gazdijukhoz.
Ha kedvencével külföldre szeretne utazni, akkor is szüksége van az állatnak egyedi azonosítóra (és útlevélre), melyek közül a legmodernebb és legkíméletesebb megoldás a mikrochip.

Bőrgyógyászat


bőrkaparék mikroszkópos vizsgálata és mikrobiológiai mintavétel (baktérium, gomba, stb) laboratóriumi vizsgálatra.

Szemészet


Szemészeti vizsgálatok, szem körüli műtétek: szemhéj műtétek (entrópium, ectrópium), harmadik szemhéj mirigyének visszahelyezése.

Műszeres kiegészítő vizsgálatok


A gyors és precíz diagnosztizálást, a rendelőnkben rendelkezésre álló röntgen- és EKG készülék segíti.

Általános betegvizsgálat


A szervrendszerekre kiterjedő általános vizsgálatot minden oltás és minden műtét előtt elvégezzük.

Külső élősködők elleni kezelés


A leggyakrabban előforduló külső élősködők a bolhák, kullancsok és szúnyogok, melyek nem csak zavarják kedvenceink nyugalmát, de súlyos, kezelés nélkül végzetes betegséget (babesiosis, szívférgesség, bőrférgesség) is terjeszthetnek. Erre a legújabb hatóanyaggal felvértezett bőrre csepegtető oldatokat és különböző nyakörveket illetve tablettákat kínáljuk.

Fogászat, fogkőeltávolítás


Kedvenceink rendszeres fogászati ellenőrzése szintén nem elhanyagolható, hiszen már 2-3 éves kor után jelentkezhet a fogkövesedés, mely a kellemetlen szájszag mellett, későbbiekben ínygyulladáshoz, végső esetben a fogak elvesztéséhez vezethet. A fogkő eltávolítás mellett, számfeletti fogak, perzisztáló tejfogak, ill. kóros fogak eltávolítását is végezzük.

Geriátriai vizsgálat


Az idős kutyák teljes körű egészségügyi állapotfelmérését (fizikális vizsgálat, műszeres kiegészítő vizsgálatok, labor vizsgálatok) is végezzük.

Belgyógyászat


Teljes körű belgyógyászati vizsgálatok, ambuláns, intenzív ellátást igénylő kezeléseket végzünk.

Szülészet


A leggyakrabban végzett szülészeti beavatkozások közé tartoznak az ivarzásdiagnosztika (hüvelykenet vizsgálat, progeszteron hormonszint mérése), vemhességdianosztika és vemhesgondozás, szülészeti segítségnyújtás, császármetszés, ivartalanítások (kutya, macska, vadászgörény, stb).

Sebészet


Lágysebészeti beavatkozások teljes köre (sérvek, daganatok, gyomorcsavar, bélelzáródás, stb. műtéti megoldása). Plasztikai, korrekciós beavatkozások. Traumás esetek sebészeti ellátása.
Csont- és ízületsebészeti műtétek, csonttörések, szalagszakadások, ficamok műtéti megoldása.

Hírek, információk

Bőrcsomósodás kór

Terjed a bőrcsomósodás kór Európában. A magyar hatóságok (NÉBIH) figyelemmel kíséri a járvány terjedését. A védekezéshez 600.000 adag vakcina megrendelése folyamatban van.

Szív- és bőrférgesség

A szívférgességet egy fonálféregfaj (Dirofilaria immitis) okozza, melynek kifejlett, néhány tized milliméter vastag példányai akár a 12-30 cm hosszúságot is elérhetik. Ezeknek a férgeknek a kifejlett egyedei elsősorban a jobb szívfélben, valamint a szívből kivezető vezető nagyobb tüdőerekben élősködnek. A szív-, és bőrférgesség elsődleges terjesztői a közönséges szúnyogok.

Képgaléria - Tekintse meg a rendelőnket!

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Dr. Kiss József Állatorvos
+ 36 30 464 5021
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
kisvet08@gmail.com

Rendelési idő:

H-P: 15:30-17:30
Szombat: egyeztetés alapján
Vasárnap: Zárva

Impresszum